596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Prožili jsme britský den

Třída 6.B pak na toto téma navázala ve výtvarné výchově, kdy kreslili plakát se symboly Velké Británie.
Ve třídě 2.A si žáci také povídali o zajímavých místech ve Velké Británii a kreslili vlajku.
Žáci 2.B prožili anglický den s rodilým mluvčím Simonem. Dozvěděli se mnoho zajímavých informací o Velké Británii, poslechli si britskou hymnu a prohlédli si britskou vlajku. Zajímavé pro žáky bylo také video z korunovace anglického krále Karla III.
Ve třídě 3.C se žáci seznámili s vlajkou a symboly Británie.
Tento den byl zakončen velmi netradičním obědem, který nám připravily paní kuchařky. Žáci i vyučující tak mohli ochutnat polévku Cawl (jedná se o vývar s hovězím či skopovým masem a velkým množstvím kořenové zeleniny) a Bangers and Mash, což je tradiční britský pokrm sestávající se z klobásky, kaše a hrášku. A aby všem chutnalo, vyučující anglického jazyka připravili výzdobu v celé jídelně.
Moc jsme si to užili a už se těšíme na další projektový den. Eliška Vavrečková
Také v naší mateřské škole jsme měli Anglický den. Děti měly možnost ochutnat anglickou kuchyni, seznámily se s Anglií, jejími znaky, kulturou a památkami. Naučily se typický pozdrav, který později využily při veselém tanci, pokusily se postavit palác z různých stavebnic pro krále a na závěr si mohly vybarvit omalovánku s královskou korunou. Tento speciální den se dětem moc líbil, každý zadaný úkol plnily s nadšením, radostí a zábavnou formou se také něco přiučily. Za MŠ Nela Čížková