596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Žáci 8.A měli nevšední výlet. Podívali se na stadion fotbalového MFK Karviná

Paní učitelka K. Kubištová třídní žáků z 8.A si pro své žáky v samotném závěru školního roku připravila speciální výlet – exkurzi s prohlídkou stadionu. Dne 28. 6. se žáci společně s paní učitelkou vypravili do města Karviná směr městský fotbalový stadion.
„Protože se jedná o sportovní třídu, napadla mě tato myšlenka již před několika měsíci a teď se konečně povedlo ji realizovat. Žáci dostali možnost komentované prohlídky po zákoutích městského fotbalového stadionu. Navštívili tak místnost po místnosti a viděli vše z úplně jiného pohledu,“ uvedla paní učitelka Kristýna Kubištová.
První zastávkou bylo zázemí pro realizační tým a VIP místnost. Žáci zjistili, jak fungují kamerové systémy, zvuková technika, jak se zahřívá trávník nebo jak se zajišťuje elektřina pro celý stadion a že je k tomu třeba jo pořádný motor. Navštívili místnost pro novináře, šatny hostů, kabiny domácích prvoligových hráčů, masérnu i prádelnu. Nakoukli do regenerační místnosti a v posilovně si sami vyzkoušeli pár cviků. Dozvěděli se spousty informací, o kterých běžný host nemá ani zdání, ať už o tom, jak to funguje během fotbalových utkání, perličky, něco z historie či zajímavosti o hráčích.
Následně se přesunuli na hřiště, kde je čekalo velmi milé překvapení v podání trenéra Tomáše Hejduška, hráčů (Daniel Bartl, Jan Žídek, Lukáš Budínský, Sebastian Boháč a Jiří Ciupa) a kondičního trenéra. Žáci se se všemi mohli vyfotit a s trenérem se pobavit a zeptat se na to, co je zajímá.
„Závěr prohlídky se přesunul na další hřiště, kde probíhal trénink hráčů a my tak mohli pozorovat jejich přípravu. Zároveň nám byl ochotně k dispozici kondiční trenér, který nám zodpovídal naše dotazy k tréninku a vysvětlil žákům zajímavosti o catapultu (GPS systém, který sbírá data o hráčích – o únavě, chování organismu při rychlém běhu a podobně). Poté se naše kroky již přesunuly k samotnému náměstí a parku Boženy Němcové.
Tímto moc děkujeme MFK Karviná za možnost prohlídky stadionu, dále průvodci Honzovi Nalevajkovi a trenérovi i hráčům za jejich ochotu,“ uvedla paní učitelka Kubištová. Třída 8.A s třídní učitelkou