596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Dětství bez úrazu ve školní družině

S přicházejícími teplými dny trávíme čím dál tím více času venku, a proto je potřeba vědět o všech možných rizicích a nástrahách, které na nás mohou číhat nejenom při cestě do školy, ale i na výletě či doma.
V naší školní družině jsme poslední dva týdny věnovali právě prevenci úrazů. Hravou formou, doplněnou různými videi, jsme si vysvětlili a zopakovali dopravní výchovu – dopravní značky, orientaci na cestách, jízdu na kole a bruslích a jiné.
Pozornost jsme věnovali také záchranným složkám, o nichž by měl každý vědět. Číslo 150, 155 a 158 máme v hlavě zaryté už všichni. Ale co dělat, když potřebuje kamarád rychle pomoct, jelikož upadl do bezvědomí?
V átriu školy si děti prošly stezkou „STAŇ SE HRDINOU“, kde za pomocí několika příběhových karet obohatily své znalosti a získaly základy první pomoci. Nácvikem první pomoci si některé družiny vyzkoušely, jak by správně v případě nouze měly druhému pomoct. Mladší děti se staly doktory a ošetřovaly zraněné a nemocné plyšáky.
Celé dva týdny byly doplněny různými pohádkami, příběhy, rébusy, křížovkami, postřehovými a námětovými hrami, omalovánkami a dalšími aktivitami, to vše v rámci tématu „dětství bez úrazu“.
Je důležité si zapamatovat, že úrazům lze většinou předejít. Dbejme proto na svou bezpečnost.
Za školní družinu Markéta Mrázková, Renáta Krupová